jun 24, 2017

Rudar remizirao sa Zvezdom

Rudar remizirao sa Zvezdom

U prvoj kontrolnoj utakmici Rudar je odigrao bez golova sa Crvenom Zvezdom. Vicešampion Srbije imao je više loptu u nogama, nekoliko sjanih prilika, kao što je su Boaćija u 27. minutu i Donalda i Le Taleka u finišu prvog poluvrmena, ali sjani Asmir Agović istakao se bravuroznim intervencijama. Rudar u prvom poluvremenu uspio je za trenutak da se oslobodi pritiska Crvene Zvezde, kojoj je ovo bila generalka pred nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope

CRVENA ZVEZDA: Stanković, Stojković, Savić, Frimpong, Anđelković, Donald, Le Talek, Srnić, Ruiz, Rikardinjo, Boaći. Igrali su još: Gobeljić, Milošević, Milijaš, Račić, Adžić, Jovović, Vučićević, Pavkov.

RUDAR: Agović, Mohtar, Kartal, Sopo, Tomašević, Bošnjak, Brnović, Golubović, Macanović, Perić, Gordić. Igrali su još: Živković, Reljić, Vuković, Zečević, Vukčević, Mrdak, Gogić, Lukić, Tahirović.

NIK1

U prvoj kontrolnoj utakmici Rudar je odigrao bez golova sa Crvenom Zvezdom. Vicešampion Srbije imao je više loptu u nogama, nekoliko sjanih prilika, kao što je su Boaćija u 27. minutu i Donalda i Le Taleka u finišu prvog poluvrmena, ali sjani Asmir Agović istakao se bravuroznim intervencijama. Rudar u prvom poluvremenu uspio je za trenutak da se oslobodi pritiska Crvene Zvezde, kojoj je ovo bila generalka pred nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope, izveo dva kornera, ali nije ozbiljnije ugrozio gol mladog Zvezdinog golmana Aleksandra Stankovića.

U drugom poluvremenu ponovo su Beograđani imali inicijativu, ali Rudar je imao zrelije prilike za gol koje, što zahvaljujući odličnom Stankoviću, što brzopletoj reakciji Zečevića u 57. i Vukovića u 65. minutu, nisu pretvorene u gol.

NIK 2

Zvezda je pokušavala preko bokova, prije svega preko Anđelkovića i Stojkovića da razvuče odbranu Rudara, ali Kartal, Sopo, Tomašević i Bošnjak, kasnije Živković, Reljić i Tahirović, bili su više nego sjajni. U drugom poluvrmenu golman Bulatović pokazao je sigurnost posebno prilikom hvatanja viskoh lopti, ali i u situacjiama kada su Adžić, Pavkov, Vučićević i Milijaš bili u prilici da ugroze gol Rudara. Na sredini terena Brnović i Golubović usporavali su napade najtrofejnijeg kluba sa ovih prostora, a treba napomenuti da je dobar utisak ostavio Egipćanin Mohtar. Macanović i Mijušković sa nekoliko dobrih poteza izmamimili su aplauze navijača Rudara, koji su došli u velikom broju na tribine Švajcarije. O igračima koji su na probi: Vukčeviću, Gordiću, Periću i Lukiću trener Dragićević moraće još jednom da razmisli jer su u nakoliko navrata odlično reagovali i pokazali da posjeduju kvalitet. Takođe na ovoj utakmici i Milivoje Mrdak dobro je odradio posao u defanzivi.

Ono što je važnije od rezultata je zalaganje igrača. Istina da je protiv Crvene Zvezde svaki tim dodatno motivisan, ali pored požrtvovanja ovoga puta I disciplina je bila na zvidnom nivou. Treba napomenuti da je ovo bila prva utakmica Rudara nakon osam dana paklnih treninga i da, za raziliku od Zvezde, još uvijek se ne zna koji će igrači biti licencirani za narednu sezonu.