avg 19, 2017

Moćni Rudar

Moćni Rudar

Revija lijepih golova

 

                                                             Rudar-Dečić 4.0 (2:0)

Stadion Gradski. Gledalaca oko 1.000. Sudija: Miloš Savović (Podgorica) 7. Pomoćnici: Todorović Vladan(Nikšić) 7 i Aleksandar Đikanović (Nikšić) 7. Strijelci: Mrdak u 15, u Vuković 22, Kuč u 57. i Zečević u 79. minutu.

RUDAR: Agović , Sopo , Živković , Reljić , Macanović  (od 84. Golubović-), Mrdak , Bošnjak , Brnović , Kuč  (od 62. Tomašević-), Vuković  (od 73. Mijušković-) Zečević .

DEČIĆ: Rosandić , Krkanović , Kosović , Mihailović , Camaj  (od 46. Golović ), Đukić , Nestorović , Racković  (od 46. Golubović ), Ujkaj , Anđušić  (od 74. Klikovac-), Vulaj .

Igrač utakmice Edvin Kuč (Rudar) 7,5

Nije Dečić toliko loše odigrao u defanzivi koliko je Rudar moćno izgledao u napadu. Ono što je dobro po fudbal je da publika, pogotovo u drugom poluvremenu, vidjela Rudar koji nje i pored viskog vođstva jurišao ka golu protvnika i dva evro gola.

Nije Radisav Dragićević ništa mijenjao sa predhodne utakmice. Isti satav, isti način igre i iste ambicije. Dečić je počeo zatvoreno, ali je bedem gostio pukao već u 15. minutu utakmice. Sa desne strane cetrirao je Edvin Kuč, a Milivoje Mrdak kao na treningu, glavom zakucao loptu u mrežu.

–Bitno je da smo se vratili nakon dva startna poraza i ubjedili smo i sebe i publiku da su ti porazi polsedica nedostatka sreće. Najbitnije da pobjeđujemo i pored činjenice das am postigao tri gola u dvije utakmice nikada ne bih sebe stavio ispred kolektiva. Rezultat sa ove utakmice dovoljno govori sam za sebe, već mislimo u narednom rivalu, ekipi Budućnosti gdje ćemo naravno ići na pobejdu, kazao je korpuletni cenatarfor Rudara.

Od tada se krenulo otvenih karata, ali tim iz Tuzi do nadokande vremena u prvom poluvrmenu nije uspio da konkretnije zaprijeti, međutim domaći jesu, a podatak da su izveli čak sedam udaraca sa ugla u prvih 45 minuta, od ukupno 12 dovoljno govori o svemu. Međutim puleni Raja Dragićevića nisu imali izrazite prilike za gol u prvom periodu igre, ali su ipak u 22. minute duprlirali vođstvo. Predrag Brnović je proigrao Marka Vukovića koji je odličnim uarcem savladao Rosandića.

Pred odlazak na odmor Dečić je uputio prvi udarac ka golu Jasmina Agovića, ali je iz povoljne prilike Dalibor Đukić šutirao pored gola.

Tek što je počelo drigo poluvrijeme rezervista Dečića Radivoje Golubović, ušao je u šesnaetsrac Rudara, ali sa desetak metara, nemeten, šutirao u dobro postavljenog Agovića i to je bilo sve od Dečića u napadau, jer je Rudar visokim presingom onemugićo tim iz Tuzi da poveže redove.

–Čestitam Rudaru na dobroj igri i zasluženoj pobjedi, a mi moramo ovu utakmicu što prije zaboraviti. Tačno je da olako primamo golove i radićemo na tome. Mi treba da tražimo šansu sa nama ravnim protivnicima i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu ispravljati ove greške koje smo danas napravili. Istina je da imamo i kadrovskih problema, ali nećemo se žaliti naše je da zaboravimo ovo ispravimo greške i spremimo se za Petrovac, kazao je šef stručnog štaba Dečića Mirko Marić.

Već u 49. minutu Rudar je mogao do trećeg gola Armin Bošnjak je šutirao iskosa sa lijeve strane, a golman Rosandić uspio da odbrani. Lopta se odbila do Brnovića koji je promaši prazan gol sa linije šesnaesterca. U 57. minutu iz punog trka sa oko 30 metara po lopti je raspalio Edvin Kuč. Rosandić se bacio, ali je lopta bježala od njega i završila u lijevom gornjem uglu. Ovacije publike trajale su skoro minut.

Kuč je u 60. minutu mogao da postigne još jedan gol. Mrdak, koji se našao u sam ispred golmana, spetljao se u šesnaestrcu, lopta je došla do Aleksandra Macanovića, koji je uposlio Kuča, ali njegov šut, sa sedam osam metara, odbranio je Rosandić.

U 68. minutu Radule Živković je prenio loptu od svog do protivničkog šenaesteca uposlio Mrdaka, ali i ovoga puta je Rosandić bio na visni zadatka.

Međutim desetak minuta kasnije Miloš Zečević primjetio je da je golman Dečića izaša naprijed i sa oko 25 metara u stilu vrhunskih majstora fudbala plasirao loptu u suprotan ugao i ponovo natjerao publiku da ustane sa svojih mjesta u aplaudira.

Do kraja Pljevljaci su mogli da postignu još dva gola, ali prvo rezervista Ivan Mijušković je u 88. minutu promašio prazan gol sa 11 metara, a minut nakon toga Rosandić je kranjim naporom odbranio šut Bošnjaka iskosa sa desne strane.