okt 10, 2017

Djalović - Rudar je jedna složna porodica

I prije dolaska u Rudar znao sam da je Rudar veliki klub zato sam se i odlučio za dolazak u Pljevlja .

Radomir Djalović popularni Djala ,  iliti  jedna  "strašna"     reprezentativna i klupska karijera , rodjeni pobjednik i  lider na terenu. Đala  je odigrao  26 utakmica u reprezentativnom dresu postigao sedam golova.

Debitovao za reprezentaciju 17. oktobra 2007. godine na prijateljskoj utakmici sa Estonijom u Talinu i od tada 26 puta nosio dres nacionalnog tima od čega 19 puta kao starter. Impozantna je inostrana karijera Djale  (Srbija  , Njemačka , Rusija , Rumunija ,Turska , Iran , Kina Tajland .

                   DJALA0                                                   

 Najduže je se zadržao u Hrvatskoj , gotovo deset godina, s manjim prekidima . Za Zagreb je zaigrao 2002. godine, kasnije je u dva navrata nosio dres Rijeke, posljednji gol u HNL-u  dao  je za pobjedu Rijeke protiv Splita od 3:2. . Za Zagreb je u 72 utakmica postigao 24 gola, za Rijeku je odigrao  72 utakmice, dao  33 gola, 27. je na vječnoj tabeli strijelaca Hrvatske lige.

Djala je  prepoznatljiv  po  njegovim  karakterističnim  proslavama  golova, punih emocija. Imao je peh dana prvoj utakmici za Rudar  doživi povredu   ali to je  prošlo vrijeme  , vratio se i trenira punom snagom . 

 1 . Djala , tvoje prve impresije o Rudaru  za ovo kratko vrijeme od tvoga dolaska u klub ?

I prije dolaska u Rudar znao sam da je Rudar veliki klub zato sam se i odlučio za dolazak u Pljevlja, a i moj dosadasnji boravak u klubu je samo potvrdilo moje misljenje, ljudi u klubu i oko kluba su jako srdacni i vole svoj klub, a posebno mi je drago sto je klub posložen kao jedna velika slozna porodica...

 2. Prvi od četiri prvenstvena kruga rezultatski je za Rudar bio neuspješan. Stekao se utisak da je u startnih četiri, pet kola prema prikazanoj igri Rudar zaslužio više bodova, ali i da je u finišu došlo do pada forme. Tvoja ocjena prvog kruga , opste je misljenje da ste vi bili na terenu da bi bodovni saldo Rudara bio bar malo veci ?

Sigurno je da je Rudar zasluzio mnogo vise bodova u prvom krugu nego sto je sad stanje... postoji dosta faktora sto nije tako, ekipa je mlada i doslo je dosta novih igrača, posebno mi je tesko palo sto sam se povrijedio i nisam mogao da pomognem, siguran sam da bi bilo i vise bodova da sam bio na terenu.. 

3. Tokom prvenstvene pauze, zbog kvalifikacionih utakmica reprezentacije, nije bilo opuštanja. Naprotiv, na sceni je bio i dvokratni režim treninga. Je li bilo dovoljno vremena da se ekipa još bolje uigra kako bi se ubuduće greške koje su nas pratile svele na minimum?

Tokom pauze imali smo vremena da dignemo fizicku spremu i da se novi trener upozna sa igracima.. on zna kao se to radi i uz kvalitetan rad s njim nadam se da ce greske biti manje i da cemo igrati bolje i osvajati bodove.

4. Rudar je bodovno u popriličnom zaostatku za ekipama Sutjeske i Budućnosti, ali na tabeli nije daleko od mjesta koje vodi u evropska takmičenja. Koliko je po tebi daleko ili blizu titula, a koliko Evropa?

Ima jos mnogo da se igra.. mialim da je potrebna jedna dobra serija do kraja polusezone da ostvarimo sto vise bodova i da se na proljece jos jači ukljucimo za borbu za Evropu pa i titulu ako nam se ukaze šansa.

5. Drugi krug počinjemo utakmicom protiv Mladosti koja je skoro u identičnoj poziciji kao i naš klub. Tvoj eočekivanje?

Mladost je bila veliki favorit pred početak sezone, imaju iskusan tim, u prvom kolu smo ih nadigrali i bili bolji ali smo izgubili nesrećno, očekujem da im se revanširamo u subotu za taj poraz..